Op donderdag 27 september vierde Stichting Leergeld Zuidwest Friesland haar 12 ½ jarig jubileum met een Symposium over kinderen en armoede. De dagvoorzitter was Nynke Andringa.
In een volle zaal in de Friese Poort in Sneek was Jodi Mak als spreekster aanwezig en hield een inleiding met vele praktijkvoorbeelden over het onderwerp “Kinderen en de effecten van armoede”. Jodi Mak studeerde pedagogiek en is werkzaam als senior onderzoeker bij het lectoraat Armoede Interventies.

Uit diverse geledingen van de maatschappij zoals scholen, politieke partijen, gemeenten, verenigingen e.d. waren vertegenwoordigers gekomen om te luisteren naar haar boeiend verhaal. Na afloop introduceerde de nieuwe voorzitter van Leergeld Zuidwest Friesland, de heer Minze Havinga, de Kindpas 2018-2019.

Deze pas heeft een waarde van 100 euro en kan besteed worden aan culturele doeleinden zoals bezoek musea, theater, bioscoop maar ook zwembaden. De pas is voor alle kinderen van de Leergeld doelgroep aan te vragen. Voor verdere informatie zie www.leergeldzwf.nl

Na afloop was er een hapje en een drankje en kon iedereen naar hartenlust netwerken. (fotografie: Janniek Jongsma)

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Ambtenaren van De Fryske Marren fietsen mooi bedrag bijeen!

Wij hebben € 1765,20 euro ontvangen van een Sponsorfietstocht door ambtenaren van De Fryske Marren.

Het bedrag is bij elkaar gefietst voor Kindpakket. Een geweldige sportieve actie waar veel zweetdruppels zijn omgezet in een mooie opbrengst. Dank voor alle inzet aan alle deelnemers van De Fryske Marren.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

7000 kinderen geholpen

De vier Friese Leergeld Stichtingen hielpen het afgelopen jaar in Friesland bijna 7.000 kinderen. Dat is een prachtig resultaat en mede te danken aan de themaweek van Omrop Fryslân nu een jaar geleden. Ondanks dat de economie aantrekt, leidt dit niet tot minder aanvragen.

Lees hier het complete bericht op GrootSneek.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Nieuwe campagne

Op 1 juni 2018 startte Stichting Leergeld, met financiële steun van het Oranje Fonds, met de campagne Het dure schooljaar staat weer voor de deur waarmee zij in het hele land aandacht vraagt voor dit thema, en waarmee zij scholen oproept om hier verantwoordelijkheid in te nemen en er, eventueel samen met Stichting Leergeld, voor te zorgen dat álle kinderen kunnen meedoen!

Lees hier meer over dit unieke initiatief.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Startsein LeergeldZWF

Op 10 oktober 2017, is het officiële startsein gegeven voor het Kindpakket in de Friese gemeente De Fryske Marren, een samenwerking tussen deze gemeente, de gemeente Sudwest-Fryslân, Stichting Leergeld Sneek e.o., Jeugdsportfonds Friesland en Jeugdcultuurfonds Friesland.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

BewarenBewaren

BewarenBewaren