Actie van Poiesz Supermarkten voor Stichting Leergeld. 

 Tessa vertelt wel vaker zich in te zetten voor speciale winkelacties. Zij verbaast zich erover dag Leergeld zo bekend is bij het winkelend publiek en dat het initiatief van de Poiesz zeer positief wordt ontvangen!
Namens de kinderen bedankt Tessa, Poiesz en iedereen die door aankoop van de speciale aanbiedingen er aan bijdragen dat ‘Alle kinderen kunnen meedoen’.

Lions Club Bolsward

Leergeld Zuidwest Friesland heeft van de Lions Club Bolsward een mooi bedrag van € 2.500 ontvangen. Bedankt, wij kunnen hiervoor weer iets moois doen voor de kinderen in de regio.

Donatie ROC Friese Poort

ROC Friese Poort heeft opnieuw een donatie gedaan voor Leergeld Zuidwest Friesland. De Friese Poort doneert namelijk de restwaarde van de oude hardware aan een goed doel.
Dat doen ze via ITdonations (www.itdonations.nl) want  ITdonations maakt het voor bedrijven en instellingen makkelijk, transparant en veilig om hun overtollige hardware af te voeren. 
Bedankt Friese Poort.

Kees Poeisz vertrekt bij Stichting Leergeld Zuidwest Friesland

De heer Kees Poeisz heeft per 1 september 2019 zijn bestuursfunctie voor Stichting Leergeld Zuidwest Friesland neergelegd wegens drukke werkzaamheden elders. De heer Poeisz was lid van het bestuur sinds januari 2017 en hield zich speciaal bezig met Sponsoring & PR. 
Mede door zijn inspanning heeft Stichting Leergeld Zuidwest Friesland de afgelopen jaren veel sponsorgelden en donaties ontvangen waardoor de stichting nog meer kinderen heeft kunnen helpen. De heer Poeisz heeft aangegeven dat hij graag als ambassadeur voor de stichting actief wil blijven. Het bestuur bedankt de heer Poeisz voor zijn inzet in de afgelopen jaren en hoopt dat hij als ambassadeur onze stichting nog lang zal blijven promoten. 


Douma Staal in Sneek viert dit jaar zijn 100-jarig jubileum

SNEEK Douma Staal in Sneek viert dit jaar zijn 100-jarig jubileum en is koninklijk geworden.
Wat een feest voor dit mooie bedrijf dat op 11 oktober 2019 deze mijlpaal heeft gevierd.  
Hartelijk gefeliciteerd!
Ook feest voor Leergeld ZWF, want Douma Staal heeft voor deze speciale gelegenheid bij hun relaties geld ingezameld voor onze stichting. Met deze € 5.000 kunnen we er voor zorgen dat er nog meer kinderen in Zuidwest Friesland kunnen meedoen met schoolse en buitenschoolse activiteiten. 
Heel veel dank voor deze mooie bijdrage.

Douma Staal doneert € 5.000 aan Leergeld


Ladies Circle Sneek zamelt geld in voor Leergeld Zuidwest Friesland

De Summer Rooftop Party, het spectaculaire dansfeest dat op het dakterras van het Van der Valk Hotel Sneek op 6 juli jl, werd georganiseerd door Ladies’ Circle Sneek heeft het mooie bedrag van € 15.369,- opgeleverd.

Ladies’ Circle Sneek 69 is een vriendschappelijke club van 14 vrouwen uit Sneek en omstreken.  Alle vrouwen doen waar ze goed in zijn en hebben zich ingezet ten behoeve van het goede doel. Dit jaar werd de opbrengst gedoneerd aan de Stichting Leergeld Zuidwest Friesland. 

De exacte opbrengst van De Summer Rooftop Party 2018 is woensdag 28 augustus jl. tijdens een koffiemoment bij Van der Valk bekend gemaakt in aanwezigheid van de dames van de Ladies’Circle, de coördinator en diverse bestuursleden van Stichting Leergeld.

Leergeld Zuidwest Friesland bedankt alle ladies, bezoekers, donateurs en sponsors van harte voor hun inzet en bijdrage aan dit geweldige resultaat. 

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Op donderdag 27 september vierde Stichting Leergeld Zuidwest Friesland haar 12 ½ jarig jubileum met een Symposium over kinderen en armoede. De dagvoorzitter was Nynke Andringa.
In een volle zaal in de Friese Poort in Sneek was Jodi Mak als spreekster aanwezig en hield een inleiding met vele praktijkvoorbeelden over het onderwerp “Kinderen en de effecten van armoede”. Jodi Mak studeerde pedagogiek en is werkzaam als senior onderzoeker bij het lectoraat Armoede Interventies.

Uit diverse geledingen van de maatschappij zoals scholen, politieke partijen, gemeenten, verenigingen e.d. waren vertegenwoordigers gekomen om te luisteren naar haar boeiend verhaal. Na afloop introduceerde de nieuwe voorzitter van Leergeld Zuidwest Friesland, de heer Minze Havinga, de Kindpas 2018-2019.

Deze pas heeft een waarde van 100 euro en kan besteed worden aan culturele doeleinden zoals bezoek musea, theater, bioscoop maar ook zwembaden. De pas is voor alle kinderen van de Leergeld doelgroep aan te vragen. Voor verdere informatie zie www.leergeldzwf.nl

Na afloop was er een hapje en een drankje en kon iedereen naar hartenlust netwerken. (fotografie: Janniek Jongsma)

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Ambtenaren van De Fryske Marren fietsen mooi bedrag bijeen!

Wij hebben € 1765,20 euro ontvangen van een Sponsorfietstocht door ambtenaren van De Fryske Marren.

Het bedrag is bij elkaar gefietst voor Kindpakket. Een geweldige sportieve actie waar veel zweetdruppels zijn omgezet in een mooie opbrengst. Dank voor alle inzet aan alle deelnemers van De Fryske Marren.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

7000 kinderen geholpen

De vier Friese Leergeld Stichtingen hielpen het afgelopen jaar in Friesland bijna 7.000 kinderen. Dat is een prachtig resultaat en mede te danken aan de themaweek van Omrop Fryslân nu een jaar geleden. Ondanks dat de economie aantrekt, leidt dit niet tot minder aanvragen.

Lees hier het complete bericht op GrootSneek.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Nieuwe campagne

Op 1 juni 2018 startte Stichting Leergeld, met financiële steun van het Oranje Fonds, met de campagne Het dure schooljaar staat weer voor de deur waarmee zij in het hele land aandacht vraagt voor dit thema, en waarmee zij scholen oproept om hier verantwoordelijkheid in te nemen en er, eventueel samen met Stichting Leergeld, voor te zorgen dat álle kinderen kunnen meedoen!

Lees hier meer over dit unieke initiatief.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Startsein LeergeldZWF

Op 10 oktober 2017, is het officiële startsein gegeven voor het Kindpakket in de Friese gemeente De Fryske Marren, een samenwerking tussen deze gemeente, de gemeente Sudwest-Fryslân, Stichting Leergeld Sneek e.o., Jeugdsportfonds Friesland en Jeugdcultuurfonds Friesland.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

BewarenBewaren

BewarenBewaren